top of page

Niet zomaar kiekjes

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020

Hoofdredacteur Ron Bekker is het meest trots op de mooie samenwerkingen die tot stand zijn gekomen voor SPRINT Magazine. Ons allereerste project als De magazinemakers: we vernieuwden het clubbladconcept van de grootste atletiekvereniging van Nederland, SPRINT in Breda. Goed doordachte fotografie vindt hij daarbij een must.

Eén magazine bestaat uit allerlei losse projecten. In dit geval zie je er twee. Achter de cover en het interview schuilen twee processen van drie maanden aan voorbereiding. Het begint bij een idee. Je zet het uit bij je team. Als het idee gedragen wordt ga je contacten leggen en het team gaat plannen. Mijn taak als hoofdredacteur begint eigenlijk al jaren daarvoor omdat er al contacten zijn gelegd met de personen. In dit geval drie getalenteerde atleten van atletiekvereniging SPRINT die later dat jaar naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan. En de burgemeester van Breda, die je ‘contact’ omdat je weet dat hij een fervent hardloper is en hij de lancering van een nieuw atletiekclubblad een warm hart toe draagt.


Drie Olympische atleten in Breda

Onze fotografen maken de foto. Maar dit was geen toevallig kiekje. Deze coverfoto is namelijk een week eerder al getest met drie andere atleten op de atletiekbaan. De fotograaf en Art Director bepalen vooraf hoe de foto het best genomen kan worden zodat die later perfect op de cover past. De covershoot is gepland op de dag dat de drie Olympische atleten bij SPRINT zijn voor een persconferentie. Er is een kwartier de tijd voor de fotografie. Kort maar krachtig!


Burgemeester van Breda op atletiekbaan

De foto met Paul Depla, burgemeester van Breda, komt tot stand na regelmatig contact met zijn secretaresse. Paul is een fanatiek hardloper en wil graag meewerken aan de door ons opgezette teamestafette op de atletiekbaan ter promotie van de allereerste editie van SPRINT Magazine. Hij sprint met drie lopers van de redactie tegen vier jonge topatleten van SPRINT. Zij doen later dat jaar mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Junioren op hun eigen baan in Breda. Paul rent alsof zijn leven er vanaf hangt. Hij verliest uiteindelijk met zijn team van de veel te snelle jeugdatleten. Tijdens de race staat de fotograaf precies op de juiste plek in de bocht waar Paul met zijn ‘estafettestokje’ voorbij komt sprinten. Het eindresultaat is een foto die perfect bij zijn interview past. De lancering van de eerste SPRINT Magazine door de burgemeester is daarna een feit.


De magazinemakers houden niet van toevallige kiekjes en losse flodders, wij houden van complete verhalen. Verhalen die elkaar versterken door ze te bundelen in een magazine. Daar staan we voor!


◼︎ Ron Bekker woont in Breda en is ook eigenaar van Runnerscafé.


 

Magazines maken, laat dat maar aan ons over! In tijden dat we vooral online communiceren, vinden wij het tijd voor de kracht van papieren magazines. Wij zijn het creatieve team dat bedrijven en organisaties nu van een (bedrijfs)magazine kan voorzien! Samenwerken? Neem contact met ons op. Je kunt ons bellen, appen en mailen. Wij vertellen je graag over de voordelen van een écht magazine!


 


90 weergaven
bottom of page