top of page

'Mijn liefde voor magazines is me met de paplepel ingegoten'

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020

Wij vroegen ons team waarom zij magazines maken zo mooi vinden. Redacteur Femke van Damme vertelt waarom ze zichzelf ook wel bladenwurm* noemt.


Femke van Damme schrijft over haar liefde voor magazines

De Bladenwurm

Mijn liefde voor magazines is me met de paplepel ingegoten. Tijdschriften, bladen, magazines, tv-gidsen….mijn vader las alles wat los en vast zit en heeft er zelfs een koosnaam voor: “boekskes”! Het zit dus in de genen.


Mijn 30-jarige bladenhuwelijk

Korte en langdurige romances passeerden de revue: Okki, Taptoe, Donald Duck, Tina, Fancy, Hitkrant, Break Out, Reizen, Cosmopolitan, Glamour, Grazia, Elle Eten, Linda Magazine, Flow, Psychologie, Yoga magazine. Wie kent ze niet? Ze brengen me kennis, ontspanning, rust, avontuur en


De onrust en bezorgdheid….

….als de bezorger van het Volkskrant Magazine om 8.30 uur nog niet is geweest. Ik kijk om de haverklap naar buiten. Mijn oren gespitst op het geluid van zijn scootertje. Daar is hij!!! Met mijn cappuccino en Volkskrant Magazine plof ik op de bank onder een dekentje. De kinderen en manlief hoeven mij een uur lang niet te storen. Het ultieme ontspannen kan beginnen. Dit zaterdagochtend ritueel hoort bij mijn leven en hopelijk leven we nog lang en gelukkig!


◼︎ Femke woont in Breda en is zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver

femfataal.nl


 

*definitie bladenwurm: iemand die heel veel tijd besteedt aan magazines lezen en die zeer veel magazines leest. Iemand die als het ware bladen vreet. Dit woord is nog niet opgenomen in de Van Dale, maar dat kan zomaar eens veranderen :)


bottom of page