top of page

Mara Evers won de Mercur Artdirection Award 2020

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020

Onze magazinemaker Mara Evers heeft de prijs voor Mercur Artdirection gewonnen voor haar werk als art director van het magazine Runner's World Magazine. De prijs die tijdens de Mercurs (dé Nederlandse tijdschriftprijzen) van 10 december 2020 werd uitgereikt, krijg je niet zomaar.


Mara Evers wint magazine award voor artdirection Runner's World Magazine


Naast haar werk bij De magazinemakers ontwerpt Mara Evers sinds 2017 het publieksblad Runner's World Magazine. Een plek waar haar uitzonderlijke ontwerpkwaliteiten en de liefde voor lopen samen komen.


Mercur Artdirection van het Jaar

Met deze award werd Runner's World Magazine gekozen tot het mooiste tijdschrift van Nederland. Een prachtig compliment voor Evers en haar team. Het juryrapport over Runner’s World: 'Door de onafhankelijke koers van Mara Evers vindt de jury dat Runner’s World met kop en schouders boven de collegabladen elders in de wereld uitspringt. Evers maakt een prachtig statement, zonder zich wat aan te trekken van wat de rest van de branche doet. Runner’s World is qua lay-out geen typisch sportmagazine en het wordt evenmin gekenmerkt door mannelijke krachtpatserij of een te vrouwelijke touch. Dat vindt de jury op zich al een gouden medaille waard.'

 


'RUNNER’S WORLD IS QUA LAY-OUT GEEN TYPISCH SPORTMAGAZINE: DE VORMGEVING IS MENSELIJK EN PAKKEND'


 

Runner's World nam het in deze strijd op tegen de genomineerden: &C (&C Media), Kek Mama (DPG Media) en Margriet (DPG Media).


Evolutie

'De ereplak krijgt Runner’s World natuurlijk vooral vanwege de vernieuwing, die het afgelopen jaar is doorgevoerd. In de schappen springt deze titel er knalhard nog meer uit dan voorheen. De vormgeving is strakker en toch speels, onder andere door het nieuwe lettertype en de swingende beeldkeuze. Runner’s World noemt het zelf geen ‘revolutie’, maar een ‘evolutie’. Ze zijn inderdaad nog meer gegroeid, vindt ook de jury. Die flinke transformatie is eveneens bij de andere kanalen doorgevoerd, zodat het een mooie symbiose is geworden van online en print. Met andere woorden: een prachtige Mercur voor Runner’s World!'


Lees het volledige jury rapport hier.


Mara Evers tijdens de uitreiking van de Mercus awards

Trots

Je begrijpt wel dat niet alleen wij, haar familie en vrienden maar vooral ook het team van Runner's World ongekend trots zijn op Evers en haar gewonnen award. Naast o.a. alle berichten van collega's, postte ook Olivier Heimel (hoofdredacteur Runner's World) een welverdiend trots bericht op zijn Instagram:
Over Mercurs

Mercurs is de uitreiking van de dé vakprijzen voor de magazine branche. In totaal werden er 8 awards uitgereikt. Alle tijdschriften en online magazines in Nederland kunnen meedoen en maken kans op een van de felbegeerde Mercurs.


 

Magazines maken, laat dat maar aan ons over! Wij zijn het creatieve team met magazine makers dat bedrijven en organisaties van een (bedrijfs)magazine kan voorzien! Samenwerken? Neem contact met ons op. Je kunt ons bellen, appen en mailen. Wij vertellen je graag over de voordelen van een écht magazine.112 weergaven
bottom of page