top of page

'Meer dan 100 woorden'

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020

Wij vroegen ons team waarom zij magazines maken zo mooi vinden. Fotograaf Frans Vledder: ‘Samenwerken met de schrijver en art-director staat voor mij centraal. De grootste uitdaging zit ‘m voor mij in het samen bepalen van het gevoel en de sfeer. Als we die perfecte mix samen bereiken is mijn foto geslaagd’.


Meer dan 100 woorden

Door de jaren heen kwam ik regelmatig in aanraking met de uitdrukking: een foto zegt meer dan 100 woorden. De krachtsinspanning tijdens een sportieve prestatie, de vreugde van je dochter bij het krijgen van een ijsco, de dreigende onweerswolk tijdens een bergwandeling of gewoon de gezelligheid met je vrienden. Een goede foto trekt je aandacht en wordt intenser als je er langer naar kijkt. Echter bij een bezoek aan foto exposities of tijdens het lezen van een magazine, is er een geheel andere dynamiek te bespeuren. Bij exposities maken individuele foto’s vaak plaats voor fotoseries. In magazines zijn foto’s vaak ondersteunend aan de teksten. Beide aspecten komen aan bod tijdens mijn fotografie.


Emoties

Individuele foto’s maak ik vooral bij sportwedstrijden, waarbij het accent sterk gelegd wordt op de emoties van de atleet. Sportevenementen laten zich daarentegen beter vangen door fotoseries, doordat de sfeer moet worden gecreëerd. Mijn reisfotografie is een mix van thematische fotoseries en individuele toppers. In een goed magazine komen beide aspecten aan bod. Je bedenkt samen met de auteur de uitstraling en de verhaallijn van het artikel. Ieder artikel is weer een uitdaging en dat maakt het maken van een magazine zo motiverend.


◼︎ Frans woont in Breda en is Scrum Master bij ASML. Meer van zijn werk kun je bekijken op fransvledder.nl. 

Magazines maken, laat dat maar aan ons over! Wij zijn het creatieve team met magazine makers dat bedrijven en organisaties nu van een (bedrijfs)magazine kan voorzien! Samenwerken? Neem contact met ons op. Je kunt ons bellen, appen en mailen. Wij vertellen je graag over de voordelen van een écht magazine!
bottom of page