top of page

'Grote schoonmaak? Alleen de tijdschriften blijven liggen'

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020

Wij vroegen ons team waarom zij magazines maken zo mooi vinden. Redacteur An van Dixhoorn vertelt waarom zij geen afscheid van magazines kan nemen.
Opruimen

Elk jaar is er wel weer zo’n moment dat je de opruimwoede toeslaat. Zomaar, omdat het hoog tijd is bijvoorbeeld. Dat gaat heel eenvoudig, iets niet meer nodig? Weg ermee. In no time schep je weer ruimte, want zeg zelf, een opgeruimd huis is fijn voor een opgeruimde geest. Maar één stapel blijft altijd liggen, de tijdschriften. Een kist vol, en die blijft. Want ja, het papier is zo lekker, of de foto’s zo goed, fijne verhalen of gewoon, omdat het altijd lekker is om zomaar te bladeren door een fijn tijdschrift. Mooi vormgegeven, lekker papier, handige informatie, stevige verhalen. Die kist blijft.


Zelf schrijven

Nog veel leuker dan bladeren in een mooi tijdschrift is zelf een tijdschrift maken. Verhalen schrijven die ergens over gaan. Over mensen, hun verhalen en achtergronden. Over passie en hoe dat tot iets geleid heeft. Want het allerleukste is natuurlijk om die mensen te spreken en hun passie te vertalen naar een lekker toegankelijk en leesbaar verhaal. Waarin je een publiek meeneemt en wat tot de verbeelding spreekt. Het maakt niet uit wat het is, zolang het met passie tot stand komt, is elk verhaal een goed verhaal!


◼︎ An woont in Breda, is eigenaar van B-in motion en organisator van evenementen | b-inmotion.nl . Ook is ze dit jaar één van de Smaakmakers van Breda, lees hier waarom.

bottom of page